-
بازی
یکشنبه 21 فروردین 1390 22:05
دانلود کنید!
-
چرا گیاهان اصلاح می شوند؟
دوشنبه 9 اسفند 1389 10:05
چرا گیاهان اصلاح می شوند؟ هدف اصلاح نبات تغییر وراثت گیاهی به روش هایی است که عملکرد گیاهی را بهبود بخشد. بهبود عملکرد گیاهی از راههای بسیاری مورد عمل قرار می گیرد. معمولاً اهداف اصلی به نژادی افزایش عملکرد و کیفیت است. اگر چه محصول برداشتی دانه، علوفه، الیاف، میوه، غده، گل و سایر اندام های گیاهی باشد. نباتات منشأ...
-
اصلاح نباتات
جمعه 6 اسفند 1389 22:06
اصلاح نباتات، هنر و دانش بهبود وراثت گیاهان به نفع نوع بشر است. هنرو دانش اصلاح نبات هنر اصلاح نبات به مهارت اصلاح کننده در مشاهده و تشخیص خصوصیات اقتصادی، محیطی، تغذیه ای ییا ارثی وابسته است. قبل از اینکه اصلاح کنندگان، آگاهی و دانش کنونی را کسب نمایند؛ به طور عمده به مهارت و داوری خود در انتخاب گیاهان جدیدی که به...
-
نوکلئوتید ها و اسیدهای نوکلئیک
سهشنبه 25 آبان 1389 10:22
نوکلئوتید ها و اسید های نوکلئوتیک در سال 1896، وقتی میشر Miescher بر روی هسته های جدا شده از گلبول های سفید، قلیااضافه نمود، رسوبی به دست آورد که در آنالیز شیمیایی، علاوه بر کربن هیدروژن، اکسیژن و ازت،حاوی مقدار زیادی فسفر بود. چون این ترکیب از هسته استخراج شده بود، از اینرو نوکلئین Nuclein نام گرفت که بعد ها به دلیل...
-
بیماری گیاهی
شنبه 13 شهریور 1389 10:38
بیماری تعریف بیماری : هر وضعیت غیر طبیعی در گیاه است که به گیاه آسیب رسانده، ظاهر و یا فعالیت انرا تغییر می دهد و یا عملکرد را نقصان می دهد . بیماری های گیاهی : فیزیولوژیکی، عفونی، پارازیتی بیماری های فیزیولوژیکی در اثر عوامل غیر زنده شامل عوامل فیزیکی، شیمیایی و یا محیطیکه برای رشد و نمو گیاه مضرر می باشد، بوجود می...
-
عوامل اقلیمی
دوشنبه 1 شهریور 1389 10:22
عوامل اقلیمی که در رشد گیاه دخیل می باشند عبارت اند از: 1. نور 2. دما 3. باران 4. رطوبت نسبی 5. باد توجه به نوع، تاریخ سبز شدن، گل دهی و رسیدن بذر گیاهان بومی یک منطقه اطلاعات دقیقی در رابطه با اقلیم رشد آنها به ما می دهد! نور: طول روز و شدت نور دو خصوصیت مهم نور در رابطه با اقلیم می باشد. روند و میزان تغییرات طول روز...
-
وجین و سله شکنی
دوشنبه 7 تیر 1389 11:57
وجین و سله شکنی از بین بردن علف های هرز با استفاده از وسایل مکانیکی را وجین گویند. وجین در مورد گیاهانی که با نراکم کم کاشته می شوند و رشد رویشی کمی دارندضروری است، زیرا این گیاهان قدرت رقابت با علف های هرز را نداشته و در صورت عدم کنترل افت شدیدی می کنند. مانند: ذرت ، سیب زمینی، توتون ، چغندرقند، پنبه،... معمولا وجین...
-
تنک کردن
جمعه 14 خرداد 1389 16:45
تنک کردن عمل حذف بوته های اضافه را تنک کردن گوییم . عواملی که کاشت متراکم را ضروری ساخته و لزوم تنک کردن را پیش می آورد عبارت اند از: 1 . در حالتی که قدرت سبز شدن بذر کم بوده و یا شرایط محیطی( رطوبت و حرارت خاک، کیفیت بستر و سایر شرایط کاشت) مطلوب نبوده و احتمال می رود درصد سبز شدن مزرعه پایین باشد برای اطمینان تراکم...
-
تنک کردن
جمعه 14 خرداد 1389 16:45
عمل حذف بوته های اضافه را تنک کردن گوییم . عواملی که کاشت متراکم را ضروری ساخته و لزوم تنک کردن را پیش می آورد عبارت اند از: 1 . در حالتی که قدرت سبز شدن بذر کم بوده و یا شرایط محیطی( رطوبت و حرارت خاک، کیفیت بستر و سایر شرایط کاشت) مطلوب نبوده و احتمال می رود درصد سبز شدن مزرعه پایین باشد برای اطمینان تراکم را زیاد...
-
تبریک روز معلم
یکشنبه 12 اردیبهشت 1389 08:36
روز معلم( ۱۲ اردیبه شت ماه) را به تمام معلمین گرامی تبریک عرض می کنم!
-
سیاهک گندم
جمعه 10 اردیبهشت 1389 19:56
سیاهک پنهان گندم یکی از بیماری های مهم و شایع در اکثر مناطق کشور «سیاهک پنهان گندم» است که منجر به کاهش میزان محصول و پایین آمدن کیفیت آن می شود. عامل بیماری سیاهک پنهان گندم نوعی قارچ بیماریزا است که همزمان با جوانه زدن گندم، وارد آن می شود و به تدریج با رشد گندم، در داخل بوته ها به زندگی خود ادامه می دهد.سپس در زمان...
-
سیاهک
جمعه 10 اردیبهشت 1389 19:56
سیاهک گندم سیاهک پنهان گندم یکی از بیماری های مهم و شایع در اکثر مناطق کشور «سیاهک پنهان گندم» است که منجر به کاهش میزان محصول و پایین آمدن کیفیت آن می شود. عامل بیماری سیاهک پنهان گندم نوعی قارچ بیماریزا است که همزمان با جوانه زدن گندم، وارد آن می شود و به تدریج با رشد گندم، در داخل بوته ها به زندگی خود ادامه می...
-
تصاویر متحرک
پنجشنبه 26 فروردین 1389 12:06
-
گیاه نخود فرنگی که به منظور تولید دانه کشت می شود
جمعه 20 فروردین 1389 12:43
-
گیاهان زراعی
جمعه 13 فروردین 1389 13:20
گیاهان زراعی مقدمه: گیاهان زراعی، گیاهان بوته ای هستند که محصول آنها به یک و یا چند شکل زیر مصرف می گردد: 1) دانه یا میوه ی آنها به صورت خشک به تغذیه ی انسان و یا دام می رسد. 2) علوفه ی تازه، سیلو شده و یا خشک آنها د تغذیه ی دام مصرف می شود. 3) دانه، اندام های هوایی یا زیر زمینی آنها فرایند صنعتی می شوند و محصولات به...