اصلاح نباتات

اصلاح نباتات

این وبلاگ برای دوستاران گیاه شناسی به خصوص دوستان اصلاح نبات طراحی گردیده است
اصلاح نباتات

اصلاح نباتات

این وبلاگ برای دوستاران گیاه شناسی به خصوص دوستان اصلاح نبات طراحی گردیده است

چرا گیاهان اصلاح می شوند؟

چرا گیاهان اصلاح می شوند؟ 

هدف اصلاح نبات تغییر وراثت گیاهی به روش هایی است که عملکرد گیاهی را بهبود بخشد.

بهبود عملکرد گیاهی از راههای بسیاری مورد عمل قرار می گیرد. معمولاً اهداف اصلی به نژادی افزایش عملکرد و کیفیت است. اگر چه محصول برداشتی دانه، علوفه، الیاف، میوه، غده، گل و سایر اندام های گیاهی باشد. نباتات منشأ اصلی غذای مردم جهان می باشند. عملکرد بالاتر محصولات گیاهی تأثیر مهمی در تأمین غذای فراوان و سودمندتر شدن کشاورزی و کاهش هزینه ی محصولات غذایی برای مصرف کننده، بر عهده دارند.

عملکرد دانه های غذایی اصلی طی دوره ای پنجاه ساله(1990-1941) در ایالات متحده به سرعت افزایش یافته است.افزایش عملکرد ناشی از بهبود محیط کشت که گیاهان در آن رشد می یابندو ظرفیت ژنتیکی ارقام جدید که رد محیط های کشت مرطوب تر تولید می نمایند، می باشد.

به نژادی برای بهبود کیفیت در غذاهای گیاهی، موجب مغذی شدن محصول و افزایش سهولت در تهیه غذا یا کاهش حضور ترکیبات سمی می گردد.

افزایش سلامت گیاه بر اثر به نژادی، که منجر به مقاومت در برابر بیماری و آفت می شود، عملکرد و کیفیت محصول را در محیطی با عملیات زراعی مطلوب افزایش می دهد و مصرف سموم شیمیایی را کاهش می دهد.

به نژادی برای افزایش تحمل به خشکی، دمای بالا، شوری و سایر خطر های محیطی، تولید گیاهان را بادامنه ی وسیع تری از محیط های تولیدی سازی می دهد.



Why are modified plants?

The purpose of the genetic modification of crop plants in ways that improve plant performance.

There are many ways to improve the performance of the plant is operated. The main objectives of the race is usually an increase in performance and quality. Although harvesting of grain, forage, fiber, fruits, tubers, flowers and other plant organs. Plants are the main source of food in the world. Higher yield abundant and profitable crops have a significant impact on food security and reduce the cost of agricultural food products for consumers are responsible for.

The main food grain yield over a period of fifty years (1990-1941) in the United States has rapidly increased due to the improved performance Ast.afzaysh medium in which plants grow new varieties that are rejected Yabndv genetic capacity to produce medium wetter are concerned.

Breeding to improve the quality of plant foods, causing the product and increase the ease of preparing nutritious meals or reducing the presence of toxic compounds.

Increased plant health due to race, leading to disease and pest resistance, the yield and product quality in an environment with an optimal crop operation increases and reduce the use of pesticide.

Breeding for increased tolerance to drought, high temperature, salinity and other environmental risks, Unbounded manufacturing plants for the production of the wider environment.

اصلاح نباتات

اصلاح نباتات، هنر و دانش بهبود وراثت گیاهان به نفع نوع بشر است.

هنرو دانش اصلاح نبات

هنر اصلاح نبات به مهارت اصلاح کننده در مشاهده و تشخیص خصوصیات اقتصادی، محیطی، تغذیه ای ییا ارثی وابسته است. قبل از اینکه اصلاح کنندگان، آگاهی و دانش کنونی را کسب نمایند؛ به طور عمده به مهارت و داوری خود در انتخاب گیاهان جدیدی که به طریقه ی بذر یا رویشی تکثیر می شد تکیه داشتند. بنابراین " انتخاب"، قدیمی ترین شکل اصلاح نبات بود.

اصلاح کنندگان موفق، جست و جو گران علاقه مندی بودند که گیاهان متفاوت در یک گونه ی گیاهی را که بتواند عملکرد آن را در مزرعه یا باغ بهبود بخشند، به دقت و سرعت تشخیص می دادند.

برای آنها اصلاح نبات فقط یک هنر بود. بسیاری از اصلاح کنندگان قدیمی، غیر حرفه ای بودند؛ و مثل زارعی که یک گیاه استثنایی را رد مزرعه یا باغ می یابد. برخی دیگر نظیر لوتر بوربانک افرادی متخصص بوده اند که جست و جوی آنها  برای دستیابی به انواع گیاهان غیر عادی که بتوان آنها را تکثیر نموده، به طور تجاری استفاده کرد، بسیار گسترده و جامع تر بوده است.

با پیشرفت دانش ژنتیک و سایر علوم گیاهی وابسته، اصلاح نبات به علم تبدیل گردید. اصلاح نباتات بر پایه ی تشخیص ژن به عنوان واحد وراثت، روش های تغییر و تحول ژنی و نقش رفتار ژننتیکی که امکان برآورد دقیق نتایج حاصل از تغییر و تحول ژنی را می دهد، بنیان نهاده شد. ژن ها با آثارشان بر روی ظهور قابل مشاهده ی صفات گیاهی نظیر پاکوتاهی یا پابلندی یا رنگ سفید یا صورتی گل شناسایی می شدند. از طریق دگر گرده افشانی مهار شده ترکیبات ژنی ویژه ای از صفات مطلوب مختلف به داخل یک رقم گیاهی ادغام می گردید. از این پس هیبریداسیون روش اصلی اصلاح نبات گردید. دیگر لازم نبود که اصلاح کنندگان فقط به مهارت های خود برای یافتن گیاهان نادربرای ایجاد ارقام جدید متکی باشند و امکان طراحی و تولید انواع جدید طبق خواسته و نیلز فراهم گردید. بدین ترتیب اصلاح نبات بیشتر به عنوان یک علم و کمتر یک هنر مطرح گردید.

اخیراً دانش ژنتیک مولکولی برای پیشرفت اصلاح نبات، به سطح بالاتری از تکنیک تجربی ارئه گردید. ژنتیک مولکولی در توصیف ساختار اسید دی اکسی ریبو نوکلئیک (DNA) ماده ای که سازنده ی ژن است مشارکت دارد. DNA دستورالعمل ساختن آنزیم های خاص یا پروتئین هایی است که تعیین کننده ی ظهور قابل مشاهده ی صفات گیاهی خاصی هستند. براساس این فن آوری جدید، DNA(ژنی) که برای یک صفت مورد نظر کد می نماید را می توان شناسایی نموده، سپس کلون کرده و به داخل DNA یک لاین سلولی تکثیر شونده ی گیاهی ادغام نمود که در آنجا این ژن تکثیر شده و صفت اختصاصی اش را در گیاه تغییر یافته           ( ترانسفورم شده) ظاهر خواهد ساخت. در صورتی که این فن آوری جدید به طور متداول قابل اجرا گردد موقعیتی را برای افزایش عملکرد ارقام زراعی از طریق وارد نمودن ژن های بیگانه از منابع تقریباً نامحدود (ژن هایی که قبلاً از طریق روش های به نژادی مرسوم هیبریداسیون قابل دستیابی نبوده است) فراهم می نماید.

افزایش عملکرد رقم به طریقه تغییرات وراثتی ( ترانسفورماسیون) با یک واحد از DNA(ژن) که برای پروتئین هایی کد می نماید که صفات گیاهی بیگانه را تعیین می کند، کاربردهای جالبی در اصلاح نباتات دراد؛ اما یان فن آوری جدید جایگزین شونده و یا تضعیف کننده ی اهمیت یا نیاز به انتخاب مرسوم و روش های هیبریداسیون در به نژادی برای ارقام اصلاح شده نمی باشد. ارقام کنونی که به سطوح بالای عملکرد از طریق انتخاب و سیستمهای اصلاحی هیبریداسیون که ترکیبات چندژنی عملکرد کل گیاه را یکجا جوع آوری می نمایند، رسیده اند. این روش های به نژادی به عنوان منشأ اصلی ارقام با عملکرد بالا خواهند بود، اگرچه ممکن است از طریقه ی ترانسفورماسیون بر اثر روشهایی فن آوری زیستی جدید این عملکرد بیشتر بهبود گردد.